Kom å bli med EasyLife til idylliske Foca!

Hjem | Reisekalender | Kom å bli med EasyLife til idylliske Foca!

Bli med på EasyLifes kombinerte trenings-, ferie- og opplevelses-tur til den gamle gresk inspirerte og idylliske fiskelandsbyen Foca på vestkysten av Tyrkia.

Turen passer for nåværende og tidligere EasyLife-deltakere ved våre tre sentre – Drammen EasyLife Senter, MyLife Livsstils-senter Sandefjord og MyLife Livsstils-senter Skien, pluss andre medlemmer og familie til våre medlemmer. Vi legger opp til et differensiert treningsprogram som gjør at du skal kunne ha utbyttet av turen, enten du er i middels, god eller veldig god form.
Det er satt av 3 dager til turer/ekskursjoner, som å besøke den moderne storbyen Izmir, idylliske Karaburun og den eldgamle landsbyen Yene Foca. Det er super temperatur for badeferie og avslapning i solen på denne årstiden, slik at dette kan kombineres med familieferie. Det er også mulig å forlenge oppholdet på egenhånd i forkant eller etterkant!

Fysioterapeuten Ritva Bakken (t.h.) er reiseleder på vårturen 2018.

VÅRTUR  •  EASYLIFE FOR SENIORER  •  31/5-18 til 9/6-18
Bli med den erfarne fysioterapeuten, Ritva Bakken, på en fantastisk aktivitetsferie spesielt tilpasset eldre. Her vil det være en kombinerte trenings-, ferie- og opplevelses-tur til den gamle gresk inspirerte og idylliske fiskelandsbyen Foca på vestkysten av Tyrkia.
KUN 8 PLASSER LEDIG!

 

De erfarne EasyLife-instruktørene Henriette Evensen og Thomas Gusdal er ledere på høstturen 2018.

HØSTTUR  •  EASYLIFE  TIL IDYLLISKE FOCA  •  29/9 til 6/10 2018
Bli med de erfarne EasyLifeinstruktørene, Henriette Evensen og Thomas Gusdal, på en fantastisk aktivitetsferie til fantastiske Foca. Her vil det være en kombinerte trenings-, ferie- og opplevelses-tur til den gamle gresk inspirerte og idylliske fiskelandsbyen Foca på vestkysten av Tyrkia. KUN 4 PLASSER LEDIG (GARANTERT TUR!)

Begge turene er en kombinert trenings- og ferietur for tidligere og nåværende EasyLife deltagere ved våre tre søster sentre, Drammen EasyLife Senter, MyLife Livsstilssenter Sandefjord og MyLife Livsstilssenter Skien, pluss andre medlemmer og familiemedlemmer til våre medlemmer.

Fotoer fra tidligere turer og fra livet i Foca finner du her!

FOR HVEM PASSER TUREN FOR?
Det er viktig for oss at dette er en tur som vil passe bra både for tidligere og nåværende EasyLife deltagere ved våre tre nevnte søster sentre. Her vil de være sammen med andre som er i samme «båt» som dem selv, det vil si at de har en felles utfordring i forhold til å gå ned i vekt og legge om livsstilen. Vi vet at det kan være store forskjeller i forhold til den fysiske formen på en EasyLife deltager som er inne i sine første måneder av programmet, i forhold til EL deltagere som har avsluttet programmet. Men samtidig har vi også lang erfaring med at begge grupper føler samhørighet til hverandre. De som har gått ned både 10, 20 30, 40 eller flere kiloer vet nemlig hvor de har vært, mens de som er på vei ned, også vet at de som har avsluttet vårt program en gang var der de var nå.

Ved våre to sentre i Sandefjord og Skien, som ikke bare er treningssentre for vektreduksjon, slik Drammen er, vet vi også at det er mange medlemmer som vil passe godt inn og like seg på vår kombinerte trenings og ferietur til Foca. Vi legger nemlig opp til et differensiert treningsprogram som gjør at du skal kunne ha utbyttet av turen, enten du er i middels form, god form eller veldig god form. Er du i svært dårlig form, eller i supergod form (konkurranseform) kan det derimot være at opplegget ikke passer så godt for deg. Det kan vi derimot finne ut ved å ta en prat med deg.

Vi legger også opp til at det skal være mulig å ha med familie, enten vi snakker om ektefelle/samboer eller barn. Dette er jo en tid av året hvor det er veldig fine forhold for bading og soling, pluss opplevelser i en veldig interessant og sjarmerende fiskelandsby.

Trening i Foca
Treningsøktene i Foca vil selvfølgelig foregå utendørs. Det er fortsatt godt og varmt i Foca, selv om det (heldigvis) ikke er like varmt som i juli og første halvdel av august. Den viktigste treningsøkta vil bli lagt om morgenen, rundt 8, før vi spiser frokost klokken 10, da det på denne tiden er best temperatur for trening.

De dagene vi legger opp til to treningsøkter (se også om turer), så vil den andre økten foregå klokken 18 på kvelden. Da er varmen avtagende.

Treningsøktene blir en kombinasjon av jogging/gå for de som ønsker og gruppetrening i form av Sirkeltrening, aerobic og dans. Her vil vi differensiere slik at alle kan henge med og gjøre det de liker. Instruktøren på denne turen, Jonas-Angell Pettersen, er en svært dyktig, populær og erfaren instruktør i Sandefjord. Han har mer enn 10 års erfaring, både som gruppe instruktør og  med individuell veiledning. Jonas har lang erfaring både med EasyLife medlemmer og andre medlemmer.

Turer/ekskursjoner
KARABURUN
3 dager har vi satt av til lengre turer/ekskursjoner hvor vi er borte hele dagen. En av dagene vil vil satse på båttur til Karaburun, en spesiell og svært idyllisk landsby over “havet” for Foca, ca 1.5 times båttur fra Foca over til spissen av halvøya som stikker ut fra storbyen Izmir. Denne turen vil også gi bra treningseffekt, da vi satser på å bruke bena for å oppleve Karaburun og også i noen grad de høye fjellene som omkranser denne plassen helt ute i havet, med de greske øyer som nærmeste nabo. At vi denne gang drar til Foca i august, har den fordelen at det fortsatt går rutebåt (stor båt) til Karaburun om morgenen og tilbake om kvelden. Vi slipper med andre ord å organisere egen båttransport slik vi har gjort tidligere når vi har besøkt Karaburun på våre Foca turer. For de som har med familie, er det også mulig at de som ikke ønsker å være med å gå, kan tilbringe dagen på stranden i Karaburun og ellers oppleve nærområdet der ute, som blant annet har et fantastisk badevann.

BADETUR I SKJÆRGÅRDEN UTENFOR FOCA
Hver dag er går det mange såkalte badebåter ut fra Foca med 3-4 stopp i skjærgården. Turene starter gjerne 11 eller 12 og er tilbake i Foca 17. Dette er fine turer for deg som vil oppleve den flotte skjærgården rundt Foca og bade i et utrolig badevann, krystallklart og varmt. På denne tiden vil nok vannet holde 24-25 grader, avhengig av vindforholdene. Lunch på båten er inkludert i den prisen dere betaler på disse båtene. Turene passer bra for hele familien, også barn.

TUR TIL IZMIR ELLER YENE FOCA
En av dagene legger vi opp til en tur hvor deltagerne selv kan velge om de vil dra til storbyen Izmir (4-5 millioner mennesker) eller til den gamle og idylliske landsbyen Yene Foca.

Izmir  er Tyrkias tredje størst by, og den mest moderne av de tyrkiske storbyene. Izmir ligger omtrent en til halvannen time unna Foca, med buss/metro, og har mye å by på, som idylliske smågater, med små kafeer og restauranter, en imponerende strandpromenade og ikke minst et stor basarområde med mange muligheter til gode innkjøp. Turen til Izmir tar ca 1.5 timer hver vei, med en kombinasjon av buss til metro og metro inn til sentrum av Izmir.

Yene Foca er en kombinasjon av en lang strand med gode muligheter for soling/bading og små restauranter og kafeer, og en indre bydel hvor det ser ut som om tiden har stått stille de siste 200 årene. Her er det en opplevelse å rusle rundt og se på de gamle husene og sette seg ned på en av kafeene, hvor tiden står stille og ingen ting skjer. Bussturen fra Foca til Yene Foca, som går langs havet hele veien og er en opplevelse i seg selv, tar ca 45 minutter hver vei.

Ferie i Foca
Selv om turen har en klar EasyLife/Helseprofil og ikke er noen “sydentur” i vanlig forstand, er det også ferie og avslapning. Foca er en idyllisk fiskelandsby, hvor det bor ca 25 000 mennesker året rundt, og omtrent 35-40 000 i juli-august. Det er et pulserende liv i Foca og det er mye å oppleve. Bare det å gå rundt i Foca, både langs sjøen for å oppleve de mange kafeene og fiskerestaurantene som ligger i vannkanten, eller å gå på oppdagelsesferd i bakgatene innenfor, er en opplevelse. Vi kan derfor garantere at den som først har kommet til Foca, vil tilbake igjen. Det har vi lang erfaring med. Dette er også femte gang vi arrangerer tur til Foca våre medlemmer.

Det er en lang strandpromenade i Foca og fint å bade. Vannet er rent og fint også inne i byen og du trenger ikke dra ut av byen for å bade.

Hotell og mat og andre ting
Hvilke hotel vi skal bo på er i skrivende stund ikke avgjort. Vi har flere muligheter og vil ta en avgjørelse i løpet av januar-februar. Uansett blir det et greit hotel som vil ligge sentralt, slik at det bare er å gå ut av døren og så er dere inne i byen i løpet av få minutter. Det samme gjelder strandpromenaden.

Inkludert i den prisen dere betaler, 4500,  ligger det følgende:

  • Overnatting på hotel i 9 døgn, inkludert frokost.
  • De daglige treningsøktene, med våre erfarne instruktører.
  • Transport til og fra flyplassen (ligger utenfor Izmir, ca 90 km fra Foca og tar rundt 1.15-1.30 med minibuss).

Betaling for transport på turer-ekskursjoner betales av deltagerne selv. Disse er også frivillige, slik at man selv velger om man vil være med. For å reise til Yene Foca eller Izmir, er det snakk om noen få lirer i bussbilett. Biletten med rutebåten til Karaburun er også rimelig. Når det gjelder badebåten, inkluderer den lunch, slik at prisen her er litt høyere. Det er imidlertid ikke snakk om store summer og mat man jo ha uansett.

Når det gjelder måltider ellers vil vi forsøke å organisere det slik med hotellet at de serverer en sunn og god frokost. I Tyrkia har de også kultur for å spise mer frukt og grønnsaker enn vi gjør i Norge. Vi vil nok påstå at kostholdet i Tyrkia ligger nærmere de retningslinjene vi legger opp til i vårt EasyLife program enn det som er tilfelle i Norge.

Vi legger opp til at vi vil spise noen middager samlet, selv om dette ikke vil være noe krav her. Det vil avhenge litt av hvem som blir med og i hvilken grad noen også har med familie og barn.

Vi oppfordrer ellers til at dere tar med dere EasyLife kosterstattere, til mellommåltider, selv om dere selvfølgelig velger dette selv. Ellers vil vi legge inn felles luncher der dette er mulig i programmet. Vil særlig gjelde turene vi drar på.

REISEN TIL IZMIR
Dere står selv ansvarlig for reisen til og fra Izmir. Transporten til og fra flyplassen den 19 og 28.8 står vi for.  Men om dere  velger å reise på andre tider, for eksempel komme tidligere eller reise hjem senere, slik at dere kombinerer turen med ferie på egenhånd også, så må dere selv stå for  transporten til og fra flyplassen. Vi er imidlertid behjelpelig med å formidle taxi med sjåfører vi har gode erfaringer og gode prisavtaler med.

Det er jo for eksempel mulig å bli en uke eller to lengre i Foca, da september er en veldig bra tid å feriere på her.

Når det gjelder flyreisen så vil vi gå ut tidlig og anbefale bestemte flyavganger for våre medlemmer, som vi også vil sørge for transport til og fra Foca i forhold til. Vi vil imidlertid ikke at dere kjøper reisen før dere har fått klarsignal fra oss, da vi først må se at det er tilstrekkelig antall medlemmer som melder seg på.

INFOMØTER
Om vi ser at det er interesse for det, vil vi arrangere infomøter på sentrene. Gi beskjed om dette er ønskelig. Da finner vi et tidspunkt som passer flest mulig.