Byen Foca

Hjem | Om Foca | Byen Foca

Foca ligger ved kysten i Tyrkia, 90 km nordvest for storbyen Izmir (tredje størst i Tyrkia med drøye 4 millioner mennesker). Foca er en koselig landsby, der fiske fortsatt er en viktig del av befolkningens inntekter. Foca er da også kjent i hele Tyrkia for sine fiskerestauranter. Samtidig er Foca kjent for å være et fredfylt sted som har bevart den gamle bebyggelsen. På rekke å rad finner du gamle gresk inspirerte stenhus, som ble bebodd av grekerne fram til 1923, før de ble fordrevet av tyrkerne. Da Foca befinner seg på listen over Tyrkias 10 eldste byer, er mange byens hus fredet. Samtidig befinner Foca seg i et viktig militært område for Tyrkia. Noe som gjør at det er svært vanskelig, for ikke å si umulig, å bygge nytt. Dermed har Foca bevart sin opprinnelige stil og er forskånet for store hoteller og høyhus, slik du ofte finner i andre feriebyer både i Tyrkia og Europa.

Samtidig har det skjedd en liten revolusjon de siste 10 årene i forhold restaurering av byens mange gamle stenbygninger. Strandpromenaden er også forskjønnet i løpet av den siste tiden, slik at Foca fremstår mer og mer innbydende år for år. Dette har ført til at Foca er blitt en svært populær ferieby for tyrkere, i tillegg til at flere utlendinger også har oppdaget Foca. Den store turiststrømmen vil nok Foca likevel aldri oppleve, all den tid det ikke åpnes for bygging av store hoteller. Det siste er ikke minst de rundt 10 norske familiene og noen svenske og danske familier, som har hatt leilighter i Foca de siste årene, veldig glade for.
Alle som kommer til Foca opplever en ro og harmoni du sjelden opplever andre steder. Her virker det som om tiden har stått stille. Samtidig er folk vennlige og imøtekomne, uten at du opplever kjøpepresspress slik du kan oppleve i de kjente tyrkiske feriebyene i syd. Det siste har nok sammenheng med at Foca først og fremst har vært en ferieby for tyrkere.

Vår erfaring, etter å ha holdt til i Foca i 13 år, er at alle som kommer hit, vil tilbake igjen. Dette er vi sikre på vil skje med fremtidige EasyLife-medlemmer også. Samtidig som de finner inspirasjon til sin nye livsstil og kommer i bedre form. En bedre plass for å finne denne inspirasjonen finner du neppe.