Reise til Foca

Hjem | Reise til Foca

For tidligere og nåværende EasyLife deltagere som ønsker å repetere de viktigste leksjonene i vårt EasyLife-program, samtidig som de kan tenke seg en aktiv ferie i idylliske omgivelser, inviterer vi til to 9 dagers turer til fiskelandsbyen Foca på vestkysten av Tyrkia denne våren. Turene er også åpne for andre medlemmer ved våre EasyLife sentre som ønsker seg en helseferie i flotte omgivelser.

FOR HVEM?

Som det står i innledningen er dette først og fremst et arrangement for EasyLife-deltagere som har avsluttet sitt EasyLife-program, pluss EasyLife-deltagere som er i gang med sitt EasyLife-år, men som er ferdig med halve programmet. I visse tilfelle vil det også være mulig for EasyLife-deltagere som er inne i første halvdel av programmet og søke om å få være med. Men dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle.
Vi har også åpnet opp for at andre medlemmer ved våre EasyLife sentre kan bli med på denne turen. Utover dette er det bare ektefeller/samboere av EasyLife-deltagere som kan spørre om å få bli med.
Det er viktig at dersom andre enn tidligere eller nåværende EasyLife-deltagere velger å være med, så er forutsetningen at de følger det programmet vi legger opp til, med repetisjon av EasyLife-leksjoner, trening tilpasset våre EasyLife-deltagere, turer etc. De må selvfølgelig også betale den prisen EasyLife-deltagerne betaler.

PROGRAM I FOCA

Repetisjon av EasyLife-programmet
De viktigste leksjonene i EasyLife programmet vil bli repetert. Våre fagansvarlige for EasyLife, vil plukke ut de viktigste områdene og sette sammen et program her, som blir gjennomgått i plenum sammen med alle deltagerne på turen. Vi vil bruke ca 1.5 time per dag til denne gjennomgangen, som vil legges inn på 4-5 av dagene i Foca, de dagene hvor vi ikke drar på lengre turer/ekskursjoner og selvfølgelig ikke på ankomst- og avreisedager. Denne gjennomgangen vil skje på morgen-formiddag, som regel etter en treningsøkt.

Treningsøktene i Foca vil fortrinnsvis foregå utendørs. Vi ser ingen grunn til å trekke inn, så lenge vi befinner oss i så idylliske omgivelser med en temperatur som er ideell for utendørs trening. Unntaket kan være at enkelte gruppetreningsøkter kan skje innendørs dersom dette er hensiktsmessig. Vi vil i stor grad bruke bena, og både gåturer i raskt tempo, stavgang og jogging vil stå på programmet her.
Vi vil også kjøre gjennom treningsøkter utendørs med øvelser og ved hjelp av enkle hjelpemidler. På noen av turene våre vil vi også bruke sykkelen. Dette vil variere litt fra tur til tur, og også være avhengig av våre muligheter til å leie inn sykler. Der sykler inngår i opplegget, må deltagerne regne med å måtte betale leie for sykkelen selv. Om det er deltagere som sverger til sin egen sykkel, vil det selvfølgelig være mulig for dere å ta med den. Ekstra utgiftene til frakt, må dere da ta selv.
Det vil være viktig for oss at dere også lærer litt om trening og bevisstgjøres på hva slags trening som fungerer i forhold til de målene vi har.

Turer/ekskursjoner

2-3 dager har vi satt av til lengre turer/ekskursjoner hvor vi er borte hele dagen. En av dagene vil vi satse på båttur til Karaburun, en spesiell og svært idyllisk landsby over “havet” for Foca, ca 1.5 times båttur fra Foca over til spissen av halvøya som stikker ut fra storbyen Izmir. Denne turen vil også gi bra treningseffekt, da vi satser på å bruke bena for å oppleve Karaburun og også i noen grad de høye fjellene som omkranser denne plassen helt ute i havet, med de greske øyer som nærmeste nabo. Turen vil til en viss grad ha værforbehold, da det fordrer at vinden ikke er alt for sterk når vi skal over sjøen til Karaburun.
Naturlig vil det også være å bruke en dag i storbyen Izmir, Tyrkias tredje størst by, og den mest moderne av de tyrkiske storbyene. Izmir ligger omtrent en til halvannen time unna Foca med buss, og har mye å by på, som idylliske smågater, med små kafeer og restauranter, en imponerende strandpromenade og ikke minst et stor basarområde med mange muligheter til gode innkjøp.

Selv om turen har en klar EasyLife/Helseprofil og ikke er noen “sydentur” i vanlig forstand, er det også ferie og avslapning. Utenom leksjonene de  4-5 dagene disse vil finne sted, og de treningsøktene vi legger opp til, så har jo deltagerne resten av tiden til fri benyttelse. Foca er en idyllisk fiskelandsby, hvor det bor ca 25 000 mennesker året rundt, og omtrent 35-40 000 i juli-august. Alle kafeer, restauranter og butikker er åpne året rundt i Foca, slik at det ikke er en død by i vinterhalvåret. Det er et pulserende liv i Foca og det er mye å oppleve. Bare det å gå rundt i Foca, både langs sjøen for å oppleve de mange kafeene og fiskerestaurantene som ligger i vannkanten, eller å gå på oppdagelsesferd i bakgatene innenfor, er en opplevelse. Vi kan derfor garantere at den som først har kommet til Foca, vil tilbake igjen. Det har vi lang erfaring med, etter snart 15 års relasjon med denne byen.

Hotell, mat og andre ting
Inkludert i den prisen dere betaler ligger det følgende: Undervisning og oppfølging av erfaren EasyLife instruktør fra Norge, treningsopplegget og oppfølgingen her, transport til og fra flyplassen, pluss båttransporten til Karaburun, overnatting på hotell, inkludert frokost. Bussturer  lokalt, til og fra Izmir og Yene Foca betales individuelt av deltagerne.

Når det gjelder mat, så vil vi tilstrebe å kunne ha en sunn og god frokost, som skiller seg ut fra den vanlige hotellfrokosten de ellers serverer i Tyrkia. Maten vi spiser der nede er også en del av opplæringen/repetisjonen. Vi ønsker at dere er bevisstgjorte på hva dere putter i dere, også når dere er på ferie. Middagene spiser vi gjerne samlet om kvelden, selv om det ikke er noe krav til at alle må spise samlet. Vi forsøker å organisere slik at noen middager er felles, mens andre middager tas på sparket. Vi oppfordrer ellers til at dere tar med dere EasyLife kosterstattere, til mellommåltider, selv om dere selvfølgelig velger dette selv. Ellers vil vi legge inn lunsjer der dette er mulig i programmet. All mat utenom frokost er ikke inkludert i prisen og betales av den enkelte.

REISEN

Dere står selv ansvarlig for reisen til og fra Izmir, men vi organiserer og dekker transporten tur-retur flyplassen-Foca.  Om dere velger å reise på andre tider enn det de fleste gjør, for eksempel komme dagen før eller reise hjem dagen etter, så må dere selv stå for denne transporten. Vi er imidlertid behjelpelig med å formidle taxi med sjåfører vi har gode erfaringer og gode prisavtaler med.