Olivengården Kavala café

Hjem | Dagbok | Olivengården Kavala café
Kavala café ligger idyllisk til ved vannkanten – litt i utkanten av Foca sentrum.

Naboen vår er dette flotte bygget. Kavala Café.

Huset er bygget i 1881. Første etasje ble kafé i 2014. Det unge ekteparet Koray og Sahinde Iltius har drevet kafeen i tre måneder og er veldig spente på om de får det til.
– Vi er unge og har ingen barn. Bare Goldie, hunden vår. Vi må bare stå på å jobbe. Vi er heldige som har flotte medarbeidere som hjelper oss etter behov. Nå blir det stadig mer og mer folk i Foca og vi gleder oss (økonomisk) til juni, juli og august. Da blir det skikkelig folksomt her. Sier de begge i kor, før de må servere et par glass hvitvin til noen utålmodige gjester.

Navnet Kavala stammer fra Grekenland. Det er en by der med samme navn. Kavala-familien bor nå i annen etasje – over kaféen. Kavala  har drevet med oliven i alle år. De har drevet salg og produksjon fra den flotte gården ved sjøkanten – mens oliventrærne har stått oppe i åssiden nær Foca. Huset er renovert og fremstår som et praktbygg – både dag og natt. Og en ganske spesiell ting: Mustafa Kemal Atatürk (Tyrkias landsfader som vi skrev litt om i går) er født i Kavala. I 1881. Samme år som Kavala-gården i Foca ble bygget…!