Pinse i et varmt, men vindfullt Foca

Hjem | Dagbok | Pinse i et varmt, men vindfullt Foca
Kefal/Topan er en smakfull og spesiell fiskesort som fanges i området rundt Foca og Karaburun.

Etter fem dager i Foca er stemningen på topp. Det samme kan sies om temperatur og vind. Det blåser nemlig unormalt mye.

Inne i selve bykjernen er det lunt og godt, men litt utenfor tar det skikkelig og uvanlig kraftige vindkast feier sjøen inn over land enkelte steder.

Om dagen er det bare deilig, da temperaturen er 27 grader pluss. Men kveldstid er det kjøligere og da er vinden ubehagelig kald. Vi håper det stilner etterhvert…

Det er lenge siden vi sist skrev noe i dagboken. Det har sine grunner, da vi ikke har vært i Foca på en stund. Det er ikke bare temperaturen som varmer i Foca. Folkene også. De er rett og slett glade over å se deg igjen! Naturlig nok er vi klar over at noe av gjensynsgleden skyldes at nordmenn legger igjen endel penger i Foca. Det er de også fornøyd med!

Det er pinse og det ventes storinnrykk av folk til Foca. Lørdager og søndager er det vesentlig større trafikk enn i ukedagene. Til vanlig bor det 25.000 mennesker i Foca. Under høysesong tredobles dette tallet. Handelsstand og restauranteiere jubler. Det er få ledige bord. I motsetning til ellers, hvor kelnerne (innkasterne) kjemper en litt håpløs kamp om de få kundene. Men utestedene holder ikke stengt, de klamrer seg fast. Det betyr vel at de tjener bra med penger i høysesongen.

For fiskernes del, går livet normalt stort sett hele tiden. De fisker og selger. Enten fra båten eller på brygga eller til fiskemottaket inne i byen. Det er få restauranter som ikke anbefaler deg balik (fisk) etter at de har kapret deg ute på fortauet og plassert deg ved et bord med hvite, tykke og rene duker…