Slik får vi nå dagene til å gå her i Foca!

Hjem | Dagbok | Slik får vi nå dagene til å gå her i Foca!
NB! Tro det eller ei… bilen i midten har parkert! Karane klør seg ikke i hodet og lurer på hvordan de skal få den ut igjen. Den tid – den sorg!

Etter vindfulle dager i Foca ser det endelig ut til å stilne noe. Vi krysser henger og føtter og håper det beste.

Klokken er ca. ni på morgenen. Vi ligger en time foran Norge. I dag blir det varmt. Kanskje 30 grader. Som vi skrev sist, er det folksomt i helgen i Foca. Denne helgen er intet unntak. Restaurantene er fulle, nesten hele dagen og det strømmer livemusikk fra flere barer langs havnen fra klokken halv ti og utover en tre-fire timer. Ikke høyt, ikke særlig forstyrrende. Akkurat passe.

Det er dukket opp flere alternative restauranter eller spisesteder i Foca. De tilbyr meget enkle matretter, som toast og pizza – men derimot tilbyr de gjestene et enormt utvalg av kaker og desserter. Og kaffe og te i alle mulige fasonger og smaker. Det er unge mennesker dom driver disse stedene, men gjesten er i alle aldere. Men de er som regel tyrkiske. En av grunnene kan kanskje være at det ikke serveres alkohol…!?

Om et par dager er det syttende mai. Vi har hverken flagg eller bunad med i kofferten. Gatene i Foca blir nok heller ikke preget av hurra-skrikende mennesker og 17.mai-tog. Men mulig det blir et lite norsk treff ett eller annet sted – på en aller annen restaurant eller bar.